Verdachte steekincident aangehouden

vrijdag 16 september 2016

Harderwijk - Vrijdagochtend 16 september heeft de politie een 17-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden op verdenking van het steken van en toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een 18-jarige plaatsgenoot, afgelopen weekend.

Het steekincident vond in de nacht van zaterdag op zondag 11 september plaats, rond 02.45 uur. Het slachtoffer was tijdens het stappen niet lekker geworden en was richting het water gelopen. Hier werd hij, in de buurt van de ingang naar het strandeiland, aangesproken door een voor hem onbekende jongeman. Kort daarna zou de 18-jarige zonder aanleiding door de dader gestoken zijn. Het slachtoffer is nog een klein stukje terug gelopen richting het centrum en aan het begin van de Bruggestraat in elkaar gezakt. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en moest direct geopereerd worden. Hij verblijft nog altijd in het ziekenhuis. 

De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Er is sporenonderzoek verricht, de politie hoorde  diverse omstanders en getuigen en beelden van beveiligingscamera’s in het centrum van Harderwijk zijn onderzocht. Ook is er langs en in het water gezocht naar een steekwapen, maar er is geen mes aangetroffen. Verder deed de politie via onder meer www.politie.nl en via Bureau GLD (opsporingsprogramma Omroep Gelderland) een dringend beroep aan getuigen of tipgevers om zich te melden.

Tijdens dit rechercheonderzoek kwam de 17-jarige jongen als verdachte naar voren. Hij is vrijdagochtend thuis aangehouden. Ook volgde direct een zoeking in de woning van de verdachte, onder leiding van een rechter-commissaris. Over de uitkomsten hiervan doet de politie op dit moment geen mededelingen. De verdachte is op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.

2016448826 (en)

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hierden | 112 alarmeringen Hierden | Goedkoop Tanken in Hierden | Supermarkten in Hierden | Weerbericht Hierden