Agenten zijn getuige van urenlange diefstal en houden 7 mannen aan

donderdag 17 november 2016

Harderwijk - Vanuit heel Nederland kwamen er al langere tijd signalen bij de politie binnen dat een groep mannen zich bezighield met diefstal bij metaalbedrijven. Vaak werd in de nacht metaal gestolen, het ging dan meestal om koper. De politie kwam in het onderzoek uit bij een groep mannen die zich ophoudt in Heerde.

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november werd een actie opgezet waarbij de mannen in de gaten werden gehouden. Agenten zagen hoe de mannen het terrein van een recyclingsbedrijf aan de Lorentzkade in Harderwijk opgingen. Na enkele uren kwam er een bestelauto, en werd er een grote hoeveelheid koper ingeladen.

Agenten volgden de vrachtwagen en de mannen toen ze vertrokken. Even later zijn ze aangehouden en zijn in totaal zeven verdachten aangehouden, het gaat om mannen tussen de 20 en 42 jaar oud. In totaal is er 2000 kilo koper aangetroffen dat afgelopen nacht werd gestolen in Harderwijk.

Alle verdachten worden nu gehoord over hun betrokkenheid. De politie zal onderzoeken of de verdachten ook aan andere zaken te linken zijn.

(2016558550 SK)

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hierden | 112 alarmeringen Hierden | Goedkoop Tanken in Hierden | Supermarkten in Hierden | Weerbericht Hierden